| |||||||||||||
אוכלים בירושלים- סיורים וסדנאות קולינריה ירושלמית |
|||||||||||||
מסורות קולינריות ייקחו אותנו למסע ירושלמי בזמן, מימי בית המקדש השני ועד לראשית הציונות. האוכל ישמש לנו צוהר אל תקופה ותרבות. דרכו נכיר את האנשים שחיו ואכלו בירושלים לדורותיה. לא נבקש לפרוס בפני המשתתפים את אלפי שנות קיומה של העיר, אלא להאיר בזרקור תקופות נבחרות מדברי ימיה של ירושלים. והפעם: "אירוח תורכי" אוכל עות'מאני- ירושלמי תקופה של שלטון עות'מאני יצרה בירושלים מטבח עשיר ומתוחכם. שלל ממולאים, מאפים, אורז, ממתקים, קפה והרבה תה שמוצאם בתורכיה הכו שורש בתרבות הקולינרית הירושלמית מאותה תקופה. יהודים מגורשי ספרד שעברו במסעותיהם בארצות הבלקן, יוון ותורכיה תרמו והעשירו את המטבח המקומי. נכיר את מטעמי המטבח העות'מאני העילי, המטבח הערבי המקומי והמטבח היהודי. נשמע על סעודות פאר ועל בתי תמחוי ירושלמים. נביא מתיאורי נוסעים- יהודים ומוסלמים ונטעם מהעושר והמגוון של ירושלים העות'מאנית.
נצא לסיור בירושלים העות'מאנית – אל בתי תמחוי ובתי קפה, מטבחים ציבוריים וביתיים, נחפש מה נשאר מהתקופה העות'מאנית בסמטאות העיר העתיקה. משך הסיור: כשלוש שעות מועדי הסיורים: יום שישי, יא' בסיון (1.6) בשעה 9:00 יום שישי, כה' בסיון (15.6) בשעה 9:00 עלות: סיור + סדנה: 135 ₪. סיור בלבד: 90 ₪ (75 ₪ + תוספת 15 ₪ עבור טעימות. ) להרשמה: 02-5398855 סדנת קולינריה עות'מאנית ירושלמית בשיתוף בית אבי חי השף יוסי בן דיין ידגים מתכונים מהמטבח העות'מאני העילי, המטבח הערבי המקומי והמטבח היהודי. משך הסדנה כשעתיים וחצי. מועדי הסדנה: יום ראשון, יג בסיון, 3 ביוני, בשעה 19:00 יום ראשון, כד בסיון, 17 ביוני, בשעה 19:00 מחיר למפגש: 60 ₪, סטודנטים: 30 ₪ הסדנה תתקיים בחצר בית אבי חי להרשמה: 02-6215900 במפגשים הבאים בסדרה: ירושלים הצלבנית תבשילי ימי בית שני ורומא אוכל ציוני ירושלמי לפרטים נוספים: בית הספר ללימודי ירושלים ע"ש חיים קוברסקי טל': 02-5398855, פקס': 02-5636449 |
|||||||||||||
תאריך 17/06/2012 19:00 |
|||||||||||||
|
אבן גבירול 14, רחביה, ירושלים
טלפון: 02-5398888
הרשמה לדיוור השבועי
דרכי הגעה I מפת האזור
טלפונים ודוא"ל I צור קשר