"אוכלים בירושלים"- והפעם קולינריה של ימי בית שני ורומא בירושלים.

בשיתוף בית אבי חי

"אוכלים בירושלים"- והפעם קולינריה של ימי בית שני ורומא בירושלים.

בשיתוף בית אבי חי

 

ימי בית שני ורומא בירושלים

ירושלים של ימי בית המקדש השני עיר סוערת ורבת תהפוכות אשר קדושה וחול, גאווה מקומית וקוסמופוליטיות שורים בה בערבוביה.

סעודות מלכים, כוהנים, עולי רגל ודלת העם עלו על שולחנות בירושלים באותם הימים.

מאכלים קדושים ומאכלי חולין, גידולים מקומיים ומאכלים מיובאים, טריים ומשומרים- תפסו מקום בסעודות אילו.

מאכלים וטעמים יסחפו אותנו אל העיר התוססת והקדושה. מקורות היסטוריים וספרותיים יתארו גם את חורבנה ושיקומה מחדש.

 

סיור בהדרכת ביה"ס ללימודי ירושלים ביד בן צבי ייקח אותנו מבעד לשכבות הזמן אל ירושלים של ימי בית המקדש השני, כפי שנחשפה על ידי ארכיאולוגיים חוקרים. נשמע על מאכלים של קודש ושל חול, נכיר את מנהגי האכילה של אותם הימים, וכמובן נטעם בעצמינו.

תאריכים: יום שישי י' בחשון (26.10) | יום שישי יז' בחשון (2.11) בין השעות 9.00- 12.00

 

סדנת בישול בהנחיית השף יוסי בן דיין והגב' עדנה עסיס תחשוף אותנו על מחוזות טעמים וניחוחות ברוח התקופה. נתחקה אחר שורשיו ההיסטוריים של האוכל הרומאי- אימפריאלי ושל האוכל המקומי, נבחן את הקשר בין קדושה לאוכל, ונשאל האם משהו מאותם ימים נשאר על שולחננו היום?

תאריכים: יום שני ו' בחשון (22.10)  יום שני יג' בחשון (29.10)  בין השעות 21:00-19:00 בבית אבי חי

 

מחיר למשתתף 150 | סיור בלבד 110 | סדנא בלבד 60

 

לפרטים והרשמה:

02-5398855

had@ybz.org.il

 

המפגשים הבאים בסדרה:

אוכל ציוני ירושלמי

 


תאריך 26/10/2012 09:00 12:00
מיקום ירושלים
מארגן האירוע ביה"ס ללימודי ירושלים 02-5398855
הדפסשלח לחברהוסף תגובה
Bookmark and Share

יד יצחק בן-צבי


אבן גבירול 14, רחביה, ירושלים
טלפון: 02-5398888

דרכי הגעה  I  מפת האזור 
טלפונים ודוא"ל  I  צור קשר 
מענה תוכן מהמומחים שלנו